De geboorte van mijn dochter is voor mij de aanleiding geweest eens in mijn familiegeschiedenis te duiken. In 2003 ben ik dan ook begonnen met het genealogische verleden van mijn dochter in kaart te brengen.

Toen mijn interesse voor genealogie eenmaal gewekt was heb ik mij een ander doel gesteld; ik wil alles in kaart te brengen over de familie Rijsdijk.

Nu heb ik ca 39.000 personen in mijn database staan waarvan ongeveer 5.500 Rijsdijken.

Deze 5.500 Rijsdijken bevinden zich niet alleen in Nederland of Europa. Naar mij gebleken is hebben de Rijsdijken zich toch aardig verspreid over de aardbol.

Rijsdijken zijn momenteel te vinden in AustraliŽ, Zuid Afrika, Suriname, BraziliŽ, Venezuela, Canada en de Verenigde Staten.De naam is in die landen vaak wel verbasterd naar Rysdyk.

†††††††††††††††††††††††

Een gedeelte van de informatie die ik heb verzameld is hier op deze website te vinden.

Ten eerste mijn eigen kwartierstaat en verder een paar verschillende genealogieŽn van verschillende Rijsdijk families.

In principe staat er geen informatie over levende personen op de website. Dit in verband met de privacy van deze personen. Alleen in de kwartierstaat van mijzelf komen personen voor die nog in leven zijn.

 

 

De informatie komt uit verschillende bronnen. De informatie is grotendeels via internet verzameld. Het komt van websites van archiefinstellingen tot aan websites van particulieren. Ook heb ik veel informatie gekregen van Rijsdijken die mij over het verleden en het heden van hun familie hebben verteld.

 

Al met al is het zo dat de data dus niet allemaal geverifieerd is en er kunnen dus foutjes inzitten.

 

 

Bent u een Rijsdijk en wilt u graag meer weten over uw voorouders of wilt u een persoonlijke stamboom dan kun u altijd met mij contact opnemen

 

Heeft u aanvullingen, correcties of opmerkingen dan hoor ik het graag.